doktorska disertacija
Mojca Jenko (Avtor), Tatjana Košmerl (Mentor), Franc Čuš (Komentor)

Povzetek

Vpliv kvasovk na vsebnosti glutationa in aromatičnih spojin v vinih sauvignon

Ključne besede

vino;sauvignon;alkoholna fermentacija;starterske kulture;kvasovke;fermentacijska kinetika;kemijska sestava;glutation;hidroksicimetne kisline;aromatične spojine;senzorične lastnosti;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [M. Jenko]
UDK: 663.252.4:663.221:582.282.23:543.61
COBISS: 4298360 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1429
Št. prenosov: 431
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Influence of yeasts on the contents of glutathione and aromatic compounds in sauvignon wines
Sekundarne ključne besede: wine;sauvignon;alcoholic fermentation;starter cultures;yeasts;fermentation kinetics;chemical composition;glutathione;hidroxycinnamic acids;aromatic compounds;sensory properties;
URN: URN:NBN:SI
Vrsta dela (COBISS): Doktorsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak.
Strani: XVI f., 166, [15] str.
ID: 8904339