doktorska disertacija
Janez Kosel (Avtor), Peter Raspor (Mentor)

Povzetek

Vpliv mešane fermentacije kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis na biosintezo aromatskih snovi

Ključne besede

kvasovke;vinske kvasovke;Saccharomyces cerevisiae;Dekkera bruxellensis;alkoholna fermentacija vina;mikrobne interakcije;aromatske spojine;biosinteza;hlapni fenoli;hidroksicimetove kisline;DNA mikromreže;membranski bioreaktor;PCR v realnem času;disertacije;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija: UP FVZ - Fakulteta za vede o zdravju
Založnik: [J. Kosel]
UDK: 604.4:582.282.23:579.26:663.252.4(043.3)=163.6
COBISS: 817783 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 974
Št. prenosov: 294
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂinfluence of mixed fermentations of yeasts Saccharomyces cerevisiae and Dekkera bruxellensis on the biosynthesis of aromatic compounds
Sekundarne ključne besede: yeasts;wine yeasts;Saccharomyces cerevisiae;Dekkera bruxellensis;alcoholic fermentation of wine;microbial interactions;aromatic compounds;biosynthesis;volatile phenols;hidroxycinnamic acids;DNA microarrays;membrane bioreactor;real time PCR;
URN: URN:NBN:SI
Vrsta dela (COBISS): Doktorsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak.
Strani: XIII, 117, [15] f.
ID: 8904532