magistrsko delo
Klemen Saje (Avtor), Lea Demšar (Recenzent), Sonja Smole Možina (Mentor)

Povzetek

Kombinirano delovanje visokega hidrostatskega tlaka in izvlečka timijana (Thymus vulgaris) na zaviranje rasti bakterij vrste Listeria monocytogenes v modelnem živilu

Ključne besede

patogene bakterije;Listeria monocytogenes;timijan;Thymus vulgaris L.;rastlinski izvlečki;izvleček timijana;superkritična tekočinska ekstrakcija;visoki hidrostatski tlaki;protimikrobna aktivnost;sinergijski učinek;živila;sveži siri;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.09 - Magistrsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [K. Saje]
UDK: 579.67:579.24:547.9:582.929.4
COBISS: 4678008 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 289
Št. prenosov: 53
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Combined effect of high hydrostatic pressure and thyme extract (Thymus vulgaris) on growth inhibition of Listeria monocytogenes in a model food
Sekundarne ključne besede: pathogens;Listeria monocytogenes;thyme;Thymus vulgaris L.;plant extracts;thyme extract;supercritical fluid extraction;high hydrostatic pressure;antimicrobial activity;synergistic effect;food;soft cheese;
Vrsta dela (COBISS): Magistrsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: X, 59 f.
ID: 12014786