magistrsko delo
Nina Janžekovič (Avtor), Blaž Cigić (Recenzent), Tomaž Polak (Mentor), Lea Demšar (Komentor)

Povzetek

Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih

Ključne besede

goveje meso;mesni izdelki;goveji sekljanci;rastlinski ekstrakti;ekstrakt hmelja;antioksidanti;fenolne spojine;ksantohumol;Maillardova reakcija;heterociklični aromatski amini;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.09 - Magistrsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [N. Janžekovič]
UDK: 637.514.5:641.526:547.554:547.56
COBISS: 4546680 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 364
Št. prenosov: 70
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂeffects of adding xanthohumol on the decrease of the formation of Maillard reaction products in minced beef
Sekundarne ključne besede: beef meat;meat products;beef patties;plant extracts;hop extract;antioxidants;phenolic compounds;xanthohumol;Maillard reaction;heteroyclic aromatic amines;
Vrsta dela (COBISS): Magistrsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: IX, 60 f.
ID: 12014799