diplomsko delo, univerzitetni študij

Povzetek

Antioksidativna učinkovitost slovenskega medu v povezavi z nekaterimi fizikalno-kemijskimi parametri

Ključne besede

med;botanično poreklo;fizikalnokemijske lastnosti;antioksidativna učinkovitost;metoda DPPH;fenolne spojine;vsebnost vode;električna prevodnost;vsebnost pepela;vrednost pH;proste kisline;skupne kisline;laktoni;kot zasuka;barva;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [M. Gaber Žveplan]
UDK: 638.162:543.61:577.1
COBISS: 4203896 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 316
Št. prenosov: 62
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Antioxidant activity of Slovenian honey in relation with some physico-chemical parameters
Sekundarne ključne besede: honeys;botanical origin;physico-chemical properties;antioxidant activity;DPPH method;phenolics;water content;electrical conductivity;ash content;pH value;free acids;total acids;lactones;specific rotation;colour;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: X, 56 f., [4] f. pril.
ID: 12021318