diplomsko delo, univerzitetni študij
Katarina Mehle (Avtor), Rajko Vidrih (Recenzent), Terezija Golob (Mentor)

Povzetek

Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst medu

Ključne besede

med;pristen med;potvorjen med;fruktozno-glukozni sirup;vsebnost vode;električna prevodnost;sladkorji v medu;vrednost pH;proste kisline;skupne kisline;laktoni;specifični kot zasuka;aktivnost diastaze;vsebnost hidroksimetilfurfurala;vsebnost aminokisline prolin;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [K. Mehle]
UDK: 638.162+664.162.71:543.2/.9
COBISS: 3931000 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 990
Št. prenosov: 361
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Influence of the addition of sugar syrup on the quality parameters of different types of honey
Sekundarne ključne besede: honeys;genuine honey;adulterated honey;fructose-gluctose syrups;water content;electrical conductivity;sugars in honey;pH value;free acids;total acids;lactones;specific rotation;diastase number;hydroxymethylfurfural content;proline content;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XII, 71 f., [2] f. pril.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;agriculture and related sciences and techniques;forestry;farming;wildlife exploitation;kmetijstvo ter sorodne vede in tehnologije;keeping;breeding and management of insects and other arthropods;gojenje žuželk in drugih členonožcev;čebelarstvo;čebelji proizvodi;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;production and preservation of solid foodstuffs;proizvodnja in konzerviranje živil;sugar;molasses;glucose etc;;sladkor;melasa;glukoza itd;;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;chemical methods of analysis;
ID: 23593
Priporočena dela:
, diplomsko delo, univerzitetni študij
, diplomsko delo, univerzitetni študij