diplomsko delo, univerzitetni študij
Iztok Borak (Avtor), Veronika Abram (Recenzent), Barbara Jeršek (Mentor)

Povzetek

Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Listeria monocytogenes v mesnih izdelkih

Ključne besede

patogene bakterije;listerije;Listeria monocytogenes;rožmarin;ekstrakt rožmarina;protimikrobno delovanje;karnozolna kislina;minimalna inhibitorna koncentracija;minimalna baktericidna koncentracija;živila;mesni izdelki;razdeto meso;jetrna pašteta;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [I. Borak]
UDK: 579.24:637.52:582.929.4
COBISS: 3643768 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1398
Št. prenosov: 401
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Antimicrobial activity of rosemary extracts against Listeria monocytogenes in meat products
Sekundarne ključne besede: pathogens;bacteria;Listeria monocytogenes;rosemary;rosemary extracts;antimicrobial activity;carnosic acid;minimal inhibitory concentration;minimal bactericidal concentration;foods;meat products;minced meat;liver paste;
URN: pdf
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XII, 75 f.
Ključne besede (UDK): mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;microbiology;mikrobiologija;general microbiology;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;agriculture and related sciences and techniques;forestry;farming;wildlife exploitation;kmetijstvo ter sorodne vede in tehnologije;produce of domestic (farmyard) animals and game;proizvodi domačih živali in divjadi;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;botany;botanika;systematic botany;sistematska botanika;asteridae;
ID: 23488
Priporočena dela:
, drugi učbenik za študente univerzitetnega študija Živilstvo in prehrana pri vajah predmeta Tehnologije mesa in mesnin I