doktorska disertacija

Povzetek

Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije

Ključne besede

vino;mošt;jabolčno-mlečnokislinska fermentacija;mlečnokislinske bakterije;starterska kultura;vinifikacija;chardonnay;malvazija;sauvignon;laški rizling;kemijska sestava;organske kisline;sladkorji;glicerol;višji alkoholi;hlapne spojine;aminokisline;kvasovke;oddajanje CO2;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [T. Vrščaj Vodošek]
UDK: 663.221+663.252/.256:543.61.062
COBISS: 3271288 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 410
Št. prenosov: 89
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂinfluence of variety, vintage and addition of starters in grape must or wine on the course of malolactic fermentation
Sekundarne ključne besede: wines;grape musts;malolactic fermentation;lactic acid bacteria;starters;vinification;Chardonnay;Malvasia;Sauvignon;Welsh Riesling;chemical composition;organic acids;sugars;glycerol;higher alcohols;volatile compounds;amino acids;yeasts;CO2;
Vrsta dela (COBISS): Doktorska disertacija
Komentar na gradivo: Univ. Ljubljana, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XV, 166 f., [45] f. pril.
ID: 12016929