diplomsko delo, univerzitetni študij
Irena Višnjevec (Avtor), Terezija Golob (Recenzent), Lea Demšar (Mentor)

Povzetek

Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinka

Ključne besede

mesni izdelki;kraški zašink;soljenje;razsoljevanje;morska sol;nitriti;nitrati;vsebnost vode;vrednost aw;vrednost pH;senzorične lastnosti;barva;tekstura;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [BF, Oddelek za živilstvo]
UDK: 637.52+664.92:541.48:539.5:543.9
COBISS: 3190648 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1571
Št. prenosov: 354
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂinfluence of different methods of salting and curing on the quality of kraški zašink
Sekundarne ključne besede: meat products;kraški zašink;salting;curing;sea salt;nitrites;nitrates;content of water;aw value;pH value;sensory properties;colour;texture;
URN: pdf
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Strani: X, 49 f.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;agriculture and related sciences and techniques;forestry;farming;wildlife exploitation;kmetijstvo ter sorodne vede in tehnologije;produce of domestic (farmyard) animals and game;proizvodi domačih živali in divjadi;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;production and preservation of solid foodstuffs;proizvodnja in konzerviranje živil;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;physics;fizika;physical nature of matter;fizikalna zgradba snovi;properties of materials affecting deformability;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;analysis by biological and biochemical reactions;biological methods used for analytical purposes;
ID: 23343
Priporočena dela:
, diplomsko delo, univerzitetni študij
, diplomsko delo, univerzitetni študij
, diplomsko delo, univerzitetni študij
, diplomsko delo, univerzitetni študij