diplomsko delo, univerzitetni študij
Tomaž Redek (Avtor), Polona Jamnik (Recenzent), Andrej Plestenjak (Mentor)

Povzetek

Vpliv kvasovk na sestavo hlapnih spojin v spontano kisanih testih

Ključne besede

pekarstvo;testo;vzhajanje testa;kisla testa;fermentacija testa;mlečnokislinske bakterije;kvasovke;hlapne spojine;sekundarni metaboliti;ocetna kislina;diacetil;3-hidroksi-2-butanon;pH vrednost;aroma kruha;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [T. Redek]
UDK: 664.654:543.645
COBISS: 3590264 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1667
Št. prenosov: 319
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Influence of yeasts on composition of volatile compounds in spontaneous acidificated sourdough
Sekundarne ključne besede: breadmaking;dough;rising dough;sourdough;dough fermentation;lactic acid bacteria;yeasts;volatile compounds;secondary metabolites;acetic acid;diacetyl;3-hydroxy-2-butanone;pH value;bread aroma;
URN: pdf
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: IX, 41 f.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;production and preservation of solid foodstuffs;proizvodnja in konzerviranje živil;baking;bread;flour confectionery;pekarstvo;kruh;peciva;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;analysis of different substances;analytical control in production conditions;
ID: 23472
Priporočena dela:
, diplomsko delo, univerzitetni študij
, diplomsko delo, univerzitetni študij
, diplomsko delo, univerzitetni študij